Reserveringen & Contact:

tel: +31 (0)20 673 31 41

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Locatie:

Memphis Hotel

De lairessestraat 87

1071 NX Amsterdam

 

Google Maps >

Over Amsterdam

Het Museumkwartier
Het hotel bevind zich in het Museumkwartier, wat behoort tot stadsdeel Amsterdam Zuid. Dit is het chique gedeelte van Amsterdam waar u veel BN-ers kunt spotten. Dit mede doorat de befaamde winkelstraten P.C. Hoofstraat en de Cornelis Schuytstraat met vele grote merken zich hier bevinden. Ook valt een gedeelte van het Vondelpark, Rijksmuseum, Van Gogh Museum en het Stedelijk Museum zich, zoals de naar zich al deed vermoeden in het Museumkwartier.

De Pijp
Ligt aan de zuidkant van Centrum van Amsterdam, tussen de Boerenwetering aan de westkant, de Amstel aan de oostkant en tussen de Singelgracht aan de noordkant van Amsterdam en dan nog het Amstelkanaal aan de zuidkant. De Pijp grenst aan Oud Zuid, de de Rivierenbuurt en Oost-Watergraafsmeer.De Zuid-Pijp is in 1896 ontstaan. De meeste straten in De Pijp zijn genoemd naar Nederlandse schilders; uitzondering is de Diamantbuurt die vanzelfsprekend is vernoemd naar edelstenen.De Pijp heeft ook een prachtig park. Het Sarphatipark ligt in het hart van de Pijp. Het is wellicht een van de kleinere parken van Amsterdam maar zeer geliefd onder de bewoners van Amsterdam.

Albert Cuypmarkt
De Albert Cuypmarkt is de meest bekende markt van Nederland en is een geliefde toeristische attractie. In 2005 bestond de markt 100 jaar. Ook een belangrijk winkelcentrum in de Pijp is de Ferdinand Bolstraat. Op het Heinekenplein, de Frans Halsstraat en het Gerard Douplein treft u veel cafés. Het is een gezellig uitgaanscentrum voor iedereen en wordt ook wel vergeleken met het Parijse Quartier Latin. Er zijn ook bijzonder veel eethuisjes, in allerlei soorten en maten.

De Grachtengordel
In de oude binnenstad van Amsterdam waan je jezelf in middeleeuwse straatjes. Historische cafés gaan er samen met trendy winkeltjes. De stad is gebouwd rondom de Oude Kerk, het oudste gebouw van Amsterdam, daterende uit 1300. In dit deel van Amsterdam vertelt elke steen een verhaal!

De Jordaan
De Jordaan is een 300 jaar oude arbeidersklasse buurt. Het heeft zijn naam gekregen tijdens de Franse bezetting. Omdat alle straten zijn vernoemd naar bloemen, planten en bomen noemden de Fransen het ‘Jardin’ (tuin). Op maandag en zaterdag kun je er diverse markten bezoeken. Verder zijn er vele tuinen, pleinen, winkels en galerijen te ontdekken! Eindig de dag met een heerlijk diner in een van de vele gezellige restaurants.

De Dam
De Dam is gebouwd rond 1270, tussen 2 dijken om overstromingen te voorkomen. Nu is het een centraal gelegen plein tussen de Rokin en de Damrak. Attracties op de Dam zijn: het Paleis, de Nieuwe Kerk, het Herdenkingsmonument en Madam Tussauds. De Dam heeft een rijke geschiedenis, om hier meer van te zien kunnen wij Amsterdam Historisch Museum aanraden.

De Nieuwmarkt
De Nieuwmarkt ligt gelegen aan de Wallen en is bekend door een gebouw uit de 15e eeuw 'de Waag' genaamd. Het plein is ligt tussen vele prachtige 17e en 18e eeuwse panden. Vele van deze gebouwen zijn intussen café's en restaurants.

Feiten
Tijdens de laatste telling in Amsterdam woonde er 720.493 mensen, en waren er 550.000 fietsen, 160 grachten, meer dan 1.200 bruggen en ongeveer 6.800 belangrijke gebouwen. De winter is koud en donker, in de zomer wordt het meestal niet warmer dan 30 graden en het regent (vaak druilerig) in elk seizoen. In de lente vind je overal tulpen en op Koninginnedag (30 april) is de hele stad oranje en liggen de grachten vol met bootjes.

Stedelijk Museum
Zaterdag 22 september 2012 is het Stedelijk Museum weer toegangelijk na een jaren lange verbouwing. Het Stedelijk Museum is het museum voor de hedendaagse en moderne kunst. In de volksmond heeft het museum al zijn bijnaam gekregen als de badkuip van Amsterdam. Wanneer u hier langs loopt zult u zien, wat hier mee bedoelt wordt.

Avondje uit
Nog geen plannen, maar toch een geweldige avond tegemoet willen gaan? Vergeet dan niet te kijken op www.lastminuteticketshop.nl grote kortingen op de leukste voorstellingen.