Reserveringen & Contact:

tel: +31 (0)20 673 31 41

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Locatie:

Memphis Hotel

De lairessestraat 87

1071 NX Amsterdam

 

Google Maps >

Historie

Het pand, waar nu het Memphis Hotel Amsterdam is gevestigd, was vroeger eigendom van verschillende welgestelde families. In één van de huizen waar het Memphis Hotel Amsterdam uit bestaat is vroeger Alfred Heineken geboren en getogen.

Het Memphis Hotel
Ongeveer 40 jaar geleden steeg de vraag naar luxueuze hotels in Amsterdam. Dhr. L.H. Goudsmit, die later eigenaar zou worden van meerdere hotels en restaurants in de omgeving van Amsterdam, heeft toen het gebouw op de hoek van De Lairessestraat en de Cornelis Schuytstraat gekocht, volledig gerenoveerd en daarin het Memphis Hotel gevestigd. Deze naam is toen gekozen omdat het een bekende naam is die overal ter wereld goed uitgesproken kan worden.

5 Sterren Hotel
In de begin jaren van het hotel was het een erg beroemd en succesvol hotel en genoot toen ook van de 5 sterren classificatie. Het hotel was een depandance van het nu nog gerenomeerde Amstel Hotel. Na vijftien jaar heeft Dhr Goudsmit het hotel verkocht en intussen zijn er verschillende eigenaren geweest. Ook is het hotel van 5 naar 4 sterren gegaan in de loop der jaren.

EMB Hotels
In 2008 is het hotel onderdeel geworden van EMB Hotels.
Het hotel heeft zich inmiddels stevig gevestigd in de Amsterdamse zakelijke markt, maar is ook zeer toegankelijk voor u als toerist.